Over het Online Dossier en deze online helpfunctie

Het Online Dossier is een cliëntcommunicatiesysteem waarin cliënt actief kan participeren. Hiermee kan hij meer de regie pakken om een weg te vinden naar oplossingen die voor hem, in zijn situatie wérken.

Bij jouw organisatie kan het Online Dossier een andere naam hebben. Ook zul je waarschijnlijk andere kleuren zien. Tot slot kan jouw applicatiebeheerder andere namen aan verschillende items gegeven hebben. Jij kunt “hulpverlener” genoemd worden, maar ook “Medewerker” of “Coach”. Of smurf, als de applicatiebeheerder in een lollige bui was.

Het Online Dossier kent een modulaire opbouw. Dit betekent dat er verschillende functionaliteiten aan- en uitgezet kunnen worden. Als een bepaalde functionaliteit aan of uit staat kan dat weer invloed hebben op een andere functie. In deze helpfunctie hebben we álle functionaliteiten aangezet. Maar niet alles hoeft dus relevant voor jou te zijn.

Verder hebben we in deze helpfunctie “Mijn Kwadraad” als voorbeeld genomen. Daarom zie je alles in een lichtbruine kleur en hanteren we de terminologie van Kwadraad.

Wouter Bruijning has written 68 artikelen