Instellen op Android

Heb je een telefoon met Android als besturingssysteem? Je leest hier de stappen die moet nemen als jouw Online Dossier gebruik maakt van tweestapsverificatie.
 

We gaan er hieronder vanuit dat je niet bekend bent met Google Authenticator, en dat dit voor het eerst is dat je de app gebruikt.

Stap 1

Zoek Google Authenticator in de Play Store.

Stap 2

Download en installeer de app.

Stap 3

Open de app. Dit is het icoon:

Stap 4

Tik op “Starten”.

Stap 5

Tik op “Overslaan”.

Stap 6

Tik op “Een streepjescode scannen”.

Stap 7

Afhankelijk van jouw versie van Android kan het zijn dat je om toestemming gevraagd wordt of Authenticator foto’s mag maken. Sta dit toe! Anders werkt de scanner niet.

Stap 8

Ga naar Mijn Kwadraad en log in met e-mailadres en wachtwoord, zoals je gewend bent. Je krijgt daarna een tussenscherm waar je op de knop ‘Volgende stap’ klikt.

Scan de zogeheten QR-code die je dan op het scherm ziet. De ‘streepjescode’ is in dit geval dus een vierkant blok. Het scannen gaat heel snel!

Stap 9

Het scannen van deze QR-code (jouw persoonlijke QR-code. Geef deze nooit weg!) heeft ervoor gezorgd dat de app nu klaar is voor gebruik. Alleen jij kunt de 6-cijferige codes gebruiken om in te loggen. Je telefoon uitlenen aan een collega heeft geen zin!

Wat zien we in het groene kader?

Je ziet een 6-cijferige code. De code is maar een korte tijd geldig. Dat zie je aan het steeds kleiner wordende rondje aan de rechterkant. Je gebruikt de code die op dat moment geldig is. Vul de code altijd in zonder spaties, dus de zes cijfers direct achter elkaar: 630850

Tip: als het rondje al bijna leeg is, wacht dan even op de volgende code!

Wouter Bruijning has written 68 artikelen