Het trajectoverzicht

Let op: bij jouw organisatie kan een traject ook een andere naam hebben, bijvoorbeeld “casus” of “zaak”. Omdat dit een algemene handleiding is hanteren we hier de term traject. Hieronder zie je een voorbeeld van een caseload ofwel trajectlijst.

 

Het trajectoverzicht bestaat uit verschillende elementen.

 

  • De bovenste regel geeft aan of een cliënt al dan niet ingelogd is. De chatknop verschijnt alleen in beeld als die functie geactiveerd is!
  • Dt tijdlijn vind je als je op de bel klikt, rechts van de andere notificaties (hier niet in beeld)
  • Het “hoofdblok” biedt onder andere alle actieve communicatie
  • In het onderste blok zie je onder andere cliëntgegevens en de geschiedenis (op bovenstaand plaatje niet in beeld)

Het “hoofdblok”

Dit blok bestaat uit verschillende tabbladen. Het kan zijn dat bij jouw organisatie sommige functies en daarmee tabbladen niet geactiveerd zijn. Voor elke casetype (werksoort) kunnen weer andere functies aanstaan.

Het onderste blok

In het onderste blok vind je ook weer tabbladen.

En ook hier kan het zijn dat bij jouw organisatie sommige functies en daarmee tabbladen/knoppen niet geactiveerd zijn.

Cliënt. Hier vind je (een deel) van de cliëntgegevens.

Traject. Hier vind je een deel van de trajectgegevens. Indien geactiveerd kun je hier ook BSN wijzigen en alle communicatie uit het traject als PDF downloaden. Indien gebruikt zul je hier ook het startformulier terugvinden.

Toegang. Hier zie je het overzicht van wie er toegang heeft tot het traject. Vanuit hier kun je ook collega’s toevoegen en/of supporters voordragen door op de knop “Toegang wijzigen” te klikken.

Trainingingsonderdeel. Vanuit hier kun je een cliënt een online training/programma aanbieden. Als je deze functie geactiveerd hebt, zal het tabblad naar het hoofdblok verplaatst worden.

Geschiedenis. Hier kun je voorgaande trajecten van een cliënt terugvinden. In onderstaand voorbeeld is er nog geen sprake van een geschiedenis, omdat dit het eerste traject van de cliënt is.

Wouter Bruijning has written 68 artikelen